Monday, 6 April 2015

Perang Nuklear Armageddon Makin Hampir

Assalamualaikum kepada saudara saudari
sekalian...Alhamdulillah, kita berjumpa lagi kali ini dengan siri yang berjudul Perang Nuklear Armageddon Makin Hampir..
Benarkah Perang Nuklear makin Hampir dengan kita??mari kita dengar penjelasan dan Ulasan dari mereka-mereka di bawah ini..


Video di atas telah menerangkan bahawa pengkaji barat juga sedang didalam proses pemberitahuan mengenai perang Nuklear yang bakal tiba, jadi kita terutamanya umat Islam di Malaysia sepatutnya bergerak ke arah pemahaman mengenai apa yang bakal tiba kerana ia adalah mengenai survival kita..

Mari kita lihat dari Prespektif ulama Islam pula mengenai Perang Malhamah ini(Armageddon)..

Video di atas ini membuktikan bahawa segelintir Ulamak Islam tidak lah berada di dalam keadaan tidur di buai mimpi dan Juga faham serta sedar akan Implikasi senario Perang Nuklear yang bakal tiba..

Ahli Jemaah Dajjal sedang melakukan pelbagai rancangan agar dapat menolak Amerika Syarikat ke dalam perang dunia ketiga dengan Rusia agar Israel dapat menguasai dunia ini selepas lebih dari separuh dunia ini Hancur Lebur di dalam perang Nuklear yang mereka sedang laksanakan
Mengikut sumber IAEA, Amerika Syarikat mempunyai Lebih dari 8 Ribu Peluru berpandu Nuklear dan bersedia untuk pelacaran pada bila bila masa..Begitu juga dengan Rusia yang mempunyai Lebih dari 10 Ribu Peluru berpandu Nuklear..jikalau peperangan ini terjadi kita di Malaysia pasti akan terjebak sama...

Dan apabila dikatakan kepada mereka: "Janganlah kamu membuat bencana dan kerosakan di muka bumi", mereka menjawab: " Sesungguhnya kami orang-orang yang hanya membuat kebaikan".Ketahuilah! Bahawa sesungguhnya mereka itulah orang-orang yang sebenar-benarnya membuat bencana dan kerosakan, tetapi mereka tidak menyedarinya.(Al-Baqarah 2:11-12) 

Peperangan malhamah ini pasti akan berlaku kerana Allah SWT telah mengkhabarkan di dalam Al -Quran bahawa setiap bandar akan di musnahkan sebelum tibanya Kiamat

Video di bawah ini mempunyai grafik Seram dan GanasDan tiada sesebuah negeri pun melainkan Kami akan membinasakannya sebelum hari kiamat, atau Kami menyeksa penduduknya dengan azab seksa yang berat; yang demikian itu adalah tertulis di dalam Kitab (Lauh Mahfuz).(Al-Israa' 17:58)

Adakan kita sudah bersedia untuk menghadapi peperangan Malhamah yang akan dilaksanakan oleh Yakjuj dan Makjuj ini tidak lama lagi ? Pendedahan ini bukan lah untuk menakut-nakutkan anda semua...tetapi ia adalah lebih kepada Amaran agar kita sebagai umat Islam sentiasa berwaspada dan terus meningkatkan amal soleh kita agar jikalau peperangan ini berlaku..inshaAllah kita tidak perlu risau apabila kita bertemu dengan pencipta kita Allah SWT..Sekian Wassalam.

Dan tiadalah Kami utuskan Rasul-rasul itu melainkan sebagai pembawa berita gembira dan pembawa amaran; kemudian sesiapa yang beramal soleh, maka tidak ada kebimbangan (dari berlakunya kejadian yang tidak baik) terhadap mereka, dan mereka tidak akan berdukacita.
Al-An'aam 6:48


10 comments:

 1. Assalamualaikum. Tak update lagi ke admin?

  ReplyDelete
 2. Sejak kebelakangan ni terlalu buzy...insyaAllah akan update bila Ada masa...byk topik yg ingin dibongkarkan tp masa je tkde...apa2 pun thanx

  ReplyDelete
 3. Sejak kebelakangan ni terlalu buzy...insyaAllah akan update bila Ada masa...byk topik yg ingin dibongkarkan tp masa je tkde...apa2 pun thanx

  ReplyDelete
 4. Assalamualaikum... betul ke bile tiba akhir zaman... semua senjata moden x akan digunakan... sebab ia berbalik seperti zaman dahulu iaitu dgn menggunakan pedang?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ye betul...itu yg telah diberitahu didalam hadis Nabi Muhammad Saw...

   Delete
  2. Khabarnya golongan yang Haq akan melakukan sesuatu yang belum pernah dilakukan oleh mana mana umat terdahulu sebelum mereka. Pasti menarik..

   Jika bermula zaman Adam sehingga zaman Nuh adalah masa teknologi paling advance sepanjang sejarah ketamadunan manusia, jika zaman selepas Nuh sehingga zaman Musa seterusnya ke zaman Sulaiman merupakan teknologi advance sahaja akibat kemerosotan ilmu, dan selepasnya jika zaman dikatakan maju pada hari ini, maka apakah yg dibawa oleh golongan Haq yang dijanjikan itu?

   Khalid, pernahkah kamu dengar ini?

   Delete
 5. Kenapa petikan Dari al-quran itu berwarna merah?...

  ReplyDelete
 6. Kenapa petikan hadis dari ql-quran itu berwarna merah?...bukankah lebih baik ia berwarna Putih?

  ReplyDelete
 7. Mengikut pendapat saya,saya rasa warna merah lebih menonjol untuk pembaca mengambil perhatian..lg pun msg Al-Quran adalah penting...ini adalah salah satu teknik untuk memberi pembaca mengambil perhatian pada isi ayat Al-Quran..apa2 pun terima kasih saudara

  ReplyDelete
 8. Mungkin dizaman tersebut segala internet dan alat2 moden yang kononnya canggih akan lumpuh sama sekali termasuk kenderaan2, elektrik, senjata2 dan segala yang berkaitan dengannya akan lumpuh tiada berguna lagi...dizaman tersebut segala2nya menggunakan tenaga seperti menunggang kuda, bertarung menggunakan senjata manual seperti pedang, panah, pisau, parang dan sebagainya untuk survival dalam hidup...bolehkah kita bayangkan hidup pada waktu tersebut?...wallahu'alam...

  ReplyDelete